Sponsors van Lisanne’s Lions: Bedankt!

17 juni 2013
Het is ons gelukt! Van Groningen naar Maastricht, 500 kilometer in (iets meer dan) 24 uur. En onze HomeRide was in één woord fantastisch.hartjestrui

Lisanne's Lions in de hartjestrui 

Ondanks de zeer uitdagende weersomstandigheden die tot forse vertraging leidden in het programma hebben wij de 500 kilometer kunnen afronden en kwamen wij aan het eind van de middag nog behoorlijk knap in de middenmoot het MVV stadion binnenrijden.
Zaterdagmiddag waren de voorspellingen al niet best maar wat onze rijders tussen Groningen en Hoorn hebben moeten doorstaan zal lastig te begrijpen zijn. De windkracht 7 in combinatie met windstoten en zware regenval leidde tot veel uitval en uiteindelijk zijn er zelfs teams per bus vervoerd. Maar wij niet! Een kleine maar krachtige groep fietste door tot Amsterdam-Noord waar een vers team (de “nachtploeg die ochtendploeg werd”) het om half vier overnam en uiteindelijk al een uur later het eerste daglicht inreed richting Utrecht, Rosmalen en Veldhoven.

Gelukkig scheen zondag grotendeels de zon en was de wind afgezwakt tot 4 à 5, nog steeds pittig (en in de verkeerde richting) maar niet meer extreem. In Limburg werd uiteindelijk op karakter de laatste etappe dichtgereden en konden wij vele familieleden, vrienden en kinderen ontmoeten met als subliem hoogtepunt natuurlijk een stralende Lisanne met medailles!

Ons team verzamelde uiteindelijk EUR 38.250 voor het goede doel. Daarmee waren we het derde team in de geld-lijst (gele trui) met alleen twee zakelijke teams voor ons en dus het hoogst scorende vriendenteam. Nog mooier was dat we de andere twee truien (groene trui voor meeste acties en hartjestrui van de kinderjury) in de wacht sleepten. We mochten er maar één kiezen dus fietste wij natuurlijk in de hartjestrui want om als favoriet door een kinderjury te worden gekozen is het hoogst haalbare.

Als Lions Club hebben wij de afgelopen maanden een nieuwe dimensie ontdekt van vriendschap, betrokkenheid en doorzettingsvermogen. Het was ongelooflijk uitdagend en tijdrovend maar het gaf zo veel voldoening om gisteren als team de klus geklaard te hebben. En dan ook echt als team want de begeleiders vormden een onmisbaar element in de tocht – elke keer stonden ze daar weer, op plekken en momenten dat je het niet verwachtte klonk het getoeter en gejuich van onvermoeibare supporters die (ook bij andere teams) een onuitwisbare indruk achterlieten.

De totale HomeRide leverde EUR 920.000 op. En een datum voor 2014 is al gecommuniceerd. Maar wij zullen deze ervaring en het afgelopen half jaar nooit kunnen evenaren en het is dan ook zeer onwaarschijnlijk dat er voor ons een tweede keer komt. HomeRide 2013 was ons momentum, het was Lisanne’s momentum – haar strijd om te overleven en te herstellen – voor ons een inspiratie om los te komen uit onze dagelijkse beslommeringen en iets neer te zetten waar we ons leven lang aan zullen terugdenken.

Lieve sponsoren, wij willen jullie uitdrukkelijk bedanken voor de support de afgelopen maanden. Dankzij jullie bijdrage hebben wij een geweldig bedrag bij elkaar gefietst, geld dat voor een aanzienlijk deel rechtstreeks ten gunste komt aan het Huis in Utrecht, een plek waarmee sinds begin van dit jaar een speciale band is ontstaan. Maar het was meer dan geld – de aanmoedigingen voor en tijdens de tocht vormden een belangrijk onderdeel van onze motivatie. Jullie zijn geweldig!