Lustrumjaar 2014 officieel van start!

Schermafbeelding 2014-02-28 om 17.07.57Lions Club Amersfoort-Vathorst bestaat dit jaar 5 jaar en dat vieren we op 7 juni met een Lustrumfeest waarover we u de komende maanden uitgebreid gaan informeren.

Dit weekend vieren de leden de start van dit Lustrumjaar en trappen de  voorgaande voorzitters  af met een herinnering aan hun "Presidentsjaar".
Anne-Marie van der Lee, de huidige President, bijt het spits af met een vooruitblik op dit feestjaar.

Anne-Marie van der Lee (huidige President)
"Een dan ben je na een jaar meelopen met bestuursvergaderingen ineens
president en blijkt dat andere mensen het veel interessanter vinden dan ik zelf.
What's in the name!"

"Een leuk jaar gezien ons lustrum, een verbindend jaar omdat we dit feestje gezamenlijk organiseren en vieren. En een duidelijk jaar omdat er wat zaken anders aangevlogen konden worden.
De lijst van het schilderij, zowel qua processen als qua pr, is gereed.
Nu kan ik mij richten op het kleur geven. Ik heb er zin in om het komende half jaar samen te beleven".

Harro Morren (2008-2010)
"Lions Vathorst is inmiddels een begrip in onze dynamisch jonge woonwijk...dat was in 2006 wel anders! Ik werd gevraagd vanuit Lions Hoogland om de eerste aanzet te geven tot een nieuwe Lions club. Een spannende periode van opbouwen, ontdekken en nieuwe contacten opdoen. Voor mij als makelaar een mooie gelegenheid om ook professioneel veel contacten met nieuwe toekomstige bewoners van Vathorst op te doen. Na een jaar meelopen met onze moederclub in Hoogland was ik al aardig ingeburgerd in het reil en zeilen van een Lions club.

Het vormen van een keygroep met vier andere enthousiaste 'Vathorsters' was het officiele begin van onze club met inmiddels alweer twintig hechte Lions. Trots kijk ik terug op de afgelopen vijf jaar met mooie en ook verdrietige momenten, samen gegroeid naar volwassenheid, er zijn mooie vriendschappen ontstaan en vele mooie vrijwilligers doelstellingen bereikt".

Astrid Westerman (2010-2011)
Astrid opende in haar jaar iedere vergadering met een gedicht.
Astrid: " Ik heb een gedicht gekozen uit mijn boekje dat ik heb laten maken. Alle gedichten heb ik gebundeld en staan in een mooi aandenken aan mijn eigen presidentsjaar. Onderstaand gedicht geeft het beste weer hoe ik het jaar ervaren heb. Er zijn in dat jaar een aantal mensen vertrokken nadat ze in de jaren ervoor misschien overhaast besloten hadden zich bij ons aan te sluiten".

Ik ben blank, jij bent zwart,
zij is rood en hij is geel.
Maar samen vormen we een geheel.

We zijn allemaal mensen,
met onze eigen gewoonte
en eigen wensen.

Ik geloof het een,
jij het ander.
Ik zeg dat het mijne klopt,
jij het jouwe.
Maar laten we samen een mooie vriendschap bouwen.

We zijn allemaal ander,
vanbuiten en vanbinnen.
Maar wat zou ik, zonder al die mooie mensen, moeten beginnen?

Maxke Flodder

Harald van Meel (2011-2012)
"Nadat ik het stokje van Astrid had overgenomen, was onze club toch wat verkleind. Gelukkig heb ik in mijn presidentenjaar weer een 3-tal nieuwe leden mogen verwelkomen. Mooie momenten die weer groei van onze club markeerden. Groei die we niet alleen in leden bereikten maar ook groei in samenwerkingsverbanden binnen onze wijk Vathorst. Eén voorbeeld daarvan was het plaatsen van een wensboom tijdens de Kerstfair op het winkelcentrum Vathorst. Inwoners van onze wijk hadden bijzondere wensen voor anderen die wel een steuntje in de rug konden gebruiken. Mooi dat we dit als Lionsclub in samenwerking met de winkeliersvereniging in vervulling konden laten gaan. Daarom wilde ik ook een Lion worden...."

Ton Hofstede (2012-2013)
Seizoen 2012-2013 jaar startte als ieder Lionsjaar. Plannen maken en starten met de uitvoering ervan. Eind december sloeg het ongeluk toe bij Lisanne, een dochter van één van onze leden. Door een noodlottig ongeval lag zij lange tijd in coma. In no time was er door een van de leden, toevallig ook de buurman van Lisanne en haar ouders, een plan opgevat. Leden van Lions Vathorst gaan meefietsen met de HomeRide; een (race)fietstocht van Groningen naar Maastricht, 500 kilometer in 24 uur.

Wat een positieve energie stroomde er door onze club!
In zeer korte tijd werd er door 10 sportieve leden van de club een fietsploeg geformeerd die volop in training ging. De meeste teamleden hadden geen racefietservaring!
De rest van de club stortte zich op de overige taken van dit project.

Doel: geld ophalen voor het Ronald McDonalds kinderhuis te Utrecht. Het huis waar ook de ouders van Lisanne regelmatig op terug vielen. Het resultaat: een prachtig geldbedrag dat later door Lions Clubs International nog onderscheiden zou worden met International President’s  Membership Achievement Award.

Maar nog belangrijker:  Lisanne die nu, na zeer hard werken, weer vanuit haar eigen huis door kan gaan met haar revalidatie. Een prachtig jaar, waar we vanuit een vreselijke situatie, zo veel energie hebben gebundeld, voor een zeer goed doel.
Samen een prachtig resultaat!