iXpire V met Jan van Halst: “voetballer met een verhaal”

Wat opviel aan de reacties achteraf waren de unanieme bewoordingen: Jan van Halst is heel anders dan ik me had voorgesteld, hij is toegankelijk, geeft een mooie inkijk in de voetbalwereld, schuwt niet zichzelf bloot te geven en vooral: hij is veel meer mens dan voetballer.

Jan van HalstMet dit laatste werd vooral gedoeld op de manier waarop hij al tijdens zijn jonge voetbalcarrière nadacht over hoe hij anderen op het veld en daarbuiten kon beïnvloeden, hoe hij als coachende speler een veel grotere waarde voor het team had en - iets dat ook diepe sporen heeft nagelaten - wat de tragedie van FC Twente met hem en zijn gezin heeft gedaan.
Daarnaast werd er ook vrolijk gelachen bij de vele leuke herinneringen die Jan aan ons meegaf.

Met het inleidende TedX filmpje "The skill of self confidence" werd het thema van de avond "Altijd blijven knokken?" direct goed neergezet. Gezien de vele vragen na afloop van de presentatie van Jan van Halst, was ook deze iXpire weer een mooie avond voor alle bezoekers.

Voor Jan van Halst, die geheel belangeloos zijn medewerking verleende, was er een mooie verrassing aan het einde: de stichting Kids Vooruit (voor kinderen met een niet-aangeboren hersenafwijking) waar Jan ambassadeur is, kreeg een cheque van 1.000 euro uit de opbrengsten van de avond & de goede doelen kas van LC Vathorst.

Cheque Kids Vooruit