2500 euro naar CliniClowns!

Het Lustrumfeest van Lions Club Vathorst heeft € 2.500, ask 00 opgeleverd voor de CliniClowns.
Lions Club Vathorst sloot samen met 100 gasten het Lustrumjaar feestelijk af bij Eetcafé DimS in Hooglanderveen. En geheel in de stijl van de CliniClowns werd het een bijzonder (én) gezellig feest!

CliniClowns Ambassadeur Gepco van Bokhorst nam de cheque namens CliniClowns in ontvangst. Hij bedankte de club voor deze bijdrage en benadrukte hoe bijzonder het is om als Ambassadeur voor deze organisatie te werken. Gepco raakte gegrepen door de Magie van de CliniClowns Methodiek. Gepco vertelt: „Jaren geleden heeft de CliniClowns een gevoelige snaar bij mij geraakt terwijl ik in de gunstige omstandigheid ben om 2 gezonde kinderen te hebben. In mijn studententijd heb ik kennis gemaakt met Professor Voute, de kinderoncoloog die de CliniClowns in Nederland heeft geïntroduceerd. Ik ben de CliniClowns altijd blijven volgen en nu ik mijn tijd gemakkelijk kan indelen zet ik me als vrijwilliger in”. Gepco is in het dagelijkse leven dierenarts en eigenaar van een Dierenkliniek. Dankzij een groot team heeft hij de gelegenheid om tijd vrij te maken voor de CliniClowns. Verderop in dit stuk meer over het werk van Gepco van Bokhorst bij CiniClowns.

Een doel met een lach
Lions Club Vathorst kiest voor elk sponsorevenement een organisatie die zich inzet voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. En hoe leuk is het om in een feestelijk jaar een organisatie te kiezen die als doel heeft om kinderen in een nare periode te laten lachen!
Speciale dank gaat uit naar Eetcafé DimS, die belangeloos de deuren (en vooral het terras) opende en een heerlijk ‚walking diner’ serveerde. Wijnen voor Thuis schonk daar prachtige wijnen bij en DJ Jazzy Johnson zorgde voor een relaxte, lounge-achtige sfeer. De gasten gingen naar huis met een goody bag inclusief rode neus!

CliniClowns, de kracht van een lach
Stichting CliniClowns Nederland zet zich in voor alle zieke en gehandicapte kinderen in Nederland. Want tussen de behandeling, de pijn en de vele beperkingen door is een lach hard nodig. Niet alleen omdat deze kinderen het verdienen, maar vooral omdat ze er veel baat bij hebben. Afleiding en plezier werken ontspannend en stressverlagend. Spelen is voor een kind de natuurlijke manier om zich te ontwikkelen en vervelende gebeurtenissen te verwerken. Dat is de kracht van een lach.

Ambassadeur Gepco van Bokhorst over CliniClowns
Gepco van Bokhorst was speciale gast op het Lustrumfeest. De eigenaar van een dierenkliniek is jaren geleden gegrepen door het werk van de CliniClowns en zet zich nu in als Ambassadeur. Zijn ambassadeurswerk bestaat uit het geven van presentaties over de CliniClowns op scholen, bij verenigingen, bij bedrijven en instellingen. Gepco helpt ze met organiseren van acties en neemt, zoals nu ook bij Lions Vathorst, symbolisch cheques in ontvangst. CliniClowns worden daarvoor niet gebruikt omdat zij betaalde krachten zijn en iedereen die het geld doneert uiteraard graag wil dat het geld besteed wordt aan een CliniClown die bij de kinderen is. Gepco vertelt: ‚Verder geef ik rondleidingen in het CliniClowns College aan bedrijven, verenigingen die in het CliniClowns kantoor in Amersfoort een ruimte hebben gehuurd voor een congres, lezing, lunchmeeting of iets dergelijks. Tijdens zo’n rondleiding probeer ik ze een beetje de CliniClowns sfeer en methodiek te laten meemaken”.
Het CliniClowns College is een Clownsschool die heel speciaal gemaakt is om een kind (met lichamelijke of verstandelijke beperking) samen met ouders, broertjes en zusjes een unieke belevenis te laten meemaken samen met een conciërge (van de CliniClowns) en een CliniClown.  Ook is Gepco regelmatig vrijwilliger bij het Circus Boemtata waar in een grote Circustent door het land heen een ludieke voorstelling wordt gegeven voor gezinnen met kinderen die normaal gesproken geen voorstelling kunnen bijwonen vanwege een lichamelijke of verstandelijke beperking. Naast de voorstelling zijn er intiemere momenten met de CliniClowns. Gepco: „Hierbij krijg ik de kans om van dichtbij mee te maken hoe de CliniClowns op hun onnavolgbare wijze magische momenten met de kinderen weten te creëren. Zo wordt en ben ik gegrepen door de Magie van de CliniClowns Methodiek. Als je dit meemaakt is het duidelijk waarom CliniClowns een belangrijke toegevoegde waarde hebben”.

Waar gaat uw donatie naar toe?
Een deel (25 euro) van het entreegeld gaat naar CliniClowns. 80% van dat geld gaat direct naar het kindwerk, dus het werk van de bekende clowns. De rest gaat naar fondsenwerving (16%) en 4% van de donaties wordt besteed aan administratie en beheer. Meer feiten en cijfers vindt u in het jaarverslag van CliniClowns.

Meer informatie Kijk op www.cliniclowns.nl of bel met 0900-3030300 (€ 0,10 per minuut).
Volg CliniClowns op Facebook en op Twitter: @CliniClowns GIRO 6640.