Een diner voor de medewerkers van Hart van Vathorst

Steun de zorg en de horeca in Vathorst met lokaal gebrouwen bier

Momenten waarop je geniet, maken je ervan bewust hoe goed je leven eigenlijk is. Juist de afgelopen periode was genieten niet voor iedereen weggelegd.
Er zijn zorgverleners geweest, die onder moeilijke omstandigheden hun werk moesten doen en daarbij met ziekte en dood geconfronteerd werden. Ook stond voor veel mensen ineens hun inkomen stil, omdat zij door de Covid-19 maatregelen hun beroep niet meer kunnen uitoefenen.

Lionsclub Amersfoort Vathorst wil een diner verzorgen voor alle zorgverleners, werkend binnen het Hart van Vathorst om de zorgverleners te bedanken voor hun tomeloze inzet en daarmee tevens de horeca (De Hebberd en Dims Eten en Drinken) te steunen!

We gaan dit doen door met brouwerij Oerbron uit Vathorst een uniek nazomer-bier te brouwen met een speciale receptuur, toegankelijk voor vele bierliefhebbers.
Geniet van mooi bier of geef het cadeau en steun tegelijkertijd een goed doel, zodat je ook anderen laat genieten.

Bier uit 't Hart

Bier uit het Hart is de naam van biertje dat door Brouwerij Oerbron speciaal voor Lionsclub Vathorst gebrouwen wordt. Brouwerij Oerbron is bekend van het enige lokale bier uit Vathorst “Tears of my Enemy”, een kruidige tripel met een fris kruidige afdronk.
De Oerbron start met brouwen in juli en zal in september 3000 flesjes opleveren. Het wordt een vol, blond en kruidig bier, ideaal om in de nazomer te drinken.
Het is tevens een circulair bier, nu een deel mout is vervangen door brood van Proof Bakery en het bostel van het bier, ook weer een restproduct, wordt gebruikt door Proof Bakery om brood mee te maken.

Het bier wordt gebrouwen met de basis mouten Pils, Ale, Tarwe en Munichermout waarbij 5% van het mout vervangen is vervangen door restbrood. De Munichermout zorg voor een duidelijk aanwezige moutsmaak. De hop, die voor dit bier wordt gebruikt is een edele hop uit Tsjechië, de bakermat voor dit type bier van hoge gisting, en Styrian Golding uit Slovenië. Deze hop geeft een mooi aroma aan het bier. Gebruikte toevoegingen, die het een uniek kruidig en fris bier maken, zijn sinaasappelschil en koriander.

Door de gebruikte toevoegingen is de afdronk van het bier moutig en kruidig. Het is een mooi, vol bier van hoge gisting en bevat ongeveer 6,5% alcohol. Hij is soepel en toegankelijk voor vele bierliefhebbers. Bier uit 't Hart is exclusief verkrijgbaar via de Lions (en geselecteerde winkels en restaurants) in gelimiteerde oplage.

De opbrengst gerealiseerd met de verkoop van het bier komt, na aftrek van directe kosten, volledig ten goede aan het goede doel: een diner voor de zorgverleners uit het Hart van Vathorst.

Wij zetten jouw genietmoment van een mooi bier om in een genietmoment voor een ander. Proost!

Klik hier voor het donatie-/bestelformulier!