Donatie aan kinderdagcentrum “Onder één dak”

Op donderdag 24 september2009 is er namens de Lions Amersfoort Vathorst ter waarde van € 750, stuff - speelgoed overhandigd aan Kinderdagcentrum Onder één dak, onderdeel van zorginstelling Amerpoort.Het centrum kent verschillende onderdelen voor de dagbesteding van kinderen met een verstandelijke beperking, een autisme spectrumstoornis of een meervoudige complexe beperking

Er is in het centrum een enorme behoefte aan speel- en spelmateriaal, maar het moet wel van een zeer degelijke kwaliteit zijn, en dat kost geld. Een groot deel van het speelgoed is al circa 15 jaar oud en deels versleten of incompleet, aldus één van de leidsters, Mirjam Kragt. In het bijzijn van onder andere de speltherapeut Annette Okkes is het geboden spelmateriaal met veel enthousiasme in ontvangst genomen.
Bas Savert en Rob Reukers die namens de Lions Amersfoort Vathorst de gift hebben overhandigd werden met veel enthousiasme door het pand geleid door groepsleidster Ellen Mak. Met eigen ogen hebben ze kunnen zien met hoeveel toewijding hier iedere dag kinderen met een zeer zware handicap een zinvolle dagbesteding wordt geboden.